Sangria is het zomerdrankje bij uitstek en is heel makkelijk klaar te maken. Organiseer jij binnenkort een tuinfeest of barbecue, laat je dan zeker inspireren door deze vier originele sangriarecepten. Wedden dat je gasten deze smakelijke verrassing op prijs zullen stellen?
Sangria Barcelona
– 1 citroen, in schijfjes gesneden
– 1 sinaasappel, in schijfjes gesneden
– 3 eetlepels bruine suiker
– 45 ml wodka
– 45 ml cointreau of triple sec
– 45 ml jenever
– 60 ml limonade (met prik, zoals Fanta)
– 60 ml fruitsap (zoals Minute Maid)
– 180 ml ananassap
– 180 ml vers sinaasappelsap
– 1 schep ijsklontjes
– 1 fles droge rode wijn
Bereiding
1. Doe de schijfjes citroen en sinaasappel samen met de bruine suiker in een grote serveerkom.
2. Giet de wodka, cointreau, jenever, limonade, fruitsap, ananassap en het sinaasappelsap erbij.
3. Voeg ijsklontjes en de rode wijn toe.
4. Roer goed om tot alle suiker is opgelost en je een smakelijk mengsel bekomt.
Rosé sangria
– ½ fles rosé tequila
– ½ fles witte wijn
– 30 ml sinaasappelsap
– 60 ml veenbessensap
– 125 gr suiker
– 2 sinaasappels, in schijfjes gesneden
– 1 citroen, in schijfjes gesneden
– 1 limoen, in schijfjes gesneden
– een paar druiven, doormidden gesneden
– ½ appel, in stukjes gesneden
– ½ liter spuitwater
Bereiding
1. Meng alle ingrediënten in een grote serveerkom.
2. Leg enkele stukjes fruit – niet te veel – in het glas net voor je opdient.
Originele Spaanse sangria
– 2 sinaasappels
– 1 appel
– 1 citroen, in dunne schijfjes gesneden
– 100 gr verse aardbeien
– 1 stokje kaneel
– 1 fles rode Spaanse wijn
– 1 dl cognac of Grand Marnier
– 3 eetlepels suiker
– spuitwater (naar eigen smaak)
Bereiding
1. Was de vruchten en snijd ze in schijfjes of kleine stukjes.
2. Doe de vruchten en het stokje kaneel in een kan en strooi er de suiker over.
3. Giet vervolgens de wijn, cognac en een beetje spuitwater erover.
3. Plaats de kan gedurende minstens een uur in de koelkast en serveer de zomerse drank fris bij het eten.
Peersangria
– 2 peren, in stukjes gesneden
– 10 schijfjes citroen
– 1 fles pinot gris
– 250 ml triple sec
– 250 ml brandewijn
– flinke scheut ginger ale
Bereiding
1. Doe alle ingrediënten in een grote kom en plaats deze vervolgens enkele uren in de koelkast.
2. Schenk de drank in glazen, gevuld met enkele ijsblokjes.
3. Garneer met een muntblaadje of twijgje rozemarijn en dien op.
* alle recepten zijn berekend op vier tot zes personen.
Reageer op dit bericht