Goed nieuws voor chocoladeliefhebbers. Pure chocolade is niet alleen heel lekker, en eerder al door wetenschappers als superfood uitgeroepen, het is nu ook door de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EAV) gezond verklaard. Chocoladegigant Barry Callebaut heeft groen licht gekregen van de EAV om een officiële gezondheidsclaim aan zijn chocolade te koppelen.
Zo zouden bepaalde stoffen in het recept de bloedcirculatie bevorderen. Hoewel de Europese Commissie nog bezwaar kan maken, ziet het er goed uit voor Callebaut. Uit onderzoek blijkt dat 200 milligram cacaoflavanolen, de bewuste gezonde stof in het recept, een positief effect hebben op de bloeddoorstroom.
In een hele reeks onderzoeken werden de goede effecten van vooral pure chocolade, met een laag suikergehalte en ten minste 70% cacao, al meermaals bewezen. Recent werd aan de San Diego State universiteit nog aangetoond dat een matige consumptie van pure chocolade helpt bij het verlagen van de hoeveelheid suiker in het bloed en de slechte cholesterol. De goede cholesterol zou dan weer gestimuleerd worden, goed dus voor de gezondheid van je hart.
Reageer op dit bericht