Fruit maakt mooi en is gezond, maar is ook goed voor de hersenen. De aanwezige suikers zijn heuse brandstof voor de hersencellen. Met hun dosis aan vitamine blijf je langer actief en werkt je concentratie beter.
Het zijn vooral de vitamines C, E, B6 en foliumzuur die een belangrijke bijdrage leveren aan de cognitieve functies van de hersenen.
Vers Fruit
Bosbessen, bramen, zwarte bessen en pruimen, ze bulken stuk voor stuk van de natuurlijke blauwpaarse kleurstoffen, ook wel anthocyanen genoemd. Aan deze stoffen worden wonderbaarlijke effecten toegedicht. Eet paars fruit vooral rijp, want tijdens het rijpen neemt het gehalte aan anthocyanen alleen maar toe.
Anthocyanen
Bosbessen danken hun diepe kleur aan de flinke hoeveelheid anthocyanen. Gedacht wordt dat deze stoffen een gunstige invloed hebben op onze hersenen en het geheugen. Bij dieronderzoek blijkt dat anthocyanen in de hersenen terechtkomen, precies in het gebied van het geheugen en leervermogen. En hoe hoger het gehalte daar, des te slimmer de diertjes waren én bleven bij het ouder worden.
Reageer op dit bericht