De heffing op de handel in financiële producten die in 11 landen op de planning staat, moet snel worden ingevoerd in de 27 landen van de Europese Unie, aldus de Duitse bondskanselier Angela Merkel.
Ze zei dit zaterdag in haar wekelijkse internetuitzending. Half februari presenteerde de Europese Commissie het plan voor de zogenoemde financiële-transactietaks. Merkel noemde de plannen van de 11 landen, België Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Estonia, Spanje, Griekenland, Slovenië en Slowakije, ‘een begin’, dat uitbreiding verdient. Nederland heeft ook aangegeven te voelen voor deze transactietaks, Dijsselbloem wil echter nog onderhandelen over een vrijstelling voor de pensioenfondsen.
Duitsland is een van de landen waar de heffing verder wordt vormgegeven. Frankrijk en Spanje spraken af de effecten- en obligatiehandel te belasten met 0,1 procent en de derivatenhandel met 0,01 procent. Nederland staat niet per se afwijzend tegen een speciale taks, maar wil wel een uitzondering voor de pensioenfondsen. De regeling kan naar schatting jaarlijks tussen de 30 en 35 miljard euro opleveren. (ANP)
februari 19th, 2013 om
BTW voor alle burgers is 21%.
Als we die financiële koehandel nu ook eens belasten met 21 procent ?
Maar nee, het gaat hier om slechts 0,1 procent.
Ik herhaal; 0,1 procent.
Als die regeling met slechts 0,1 procent al 30 miljard oplevert, heb ik het dan juist dat we met 21 procent belasting op financiële producten (in godsnaam wat is dat) praten over een factor maal 210?
Dat is dus: 6.300.000.000.000 euro. Ik krijg dat bedrag niet eens uit mijn bek; 6 biljoen,300 miljard? Dank u wel-alstublieft.
Wereldvoedselprobleem opgelost zou ik zeggen.
Wanneer worden we met ons allen eens goed wakker.
Kunnen we die financiële KUL over de rand van de wereld gooien a.u.b.
Daar is de hele wereld een stuk beter mee af.
februari 24th, 2013 om
Ik ben het helemaal met de vorige spreker eens! Maar daarvoor is de aandeelhouder nog veel te machtig, hoor!