Het Britse nationale bureau voor de statistiek maakte donderdag op basis van voorlopige cijfers bekend dat de economie met 0,3 procent is gegroeid ten opzichte van het vierde kwartaal van 2012.
De groei is hoger dan de 0,1 procent die economen in doorsnee voorzagen en is een opsteker voor de Britse regering. Premier David Cameron en de zijnen kregen de afgelopen maanden veel kritiek omdat ze er maar niet in slaagden de economie uit het slop te trekken. De bezuinigingsplannen van minister van Financiën George Osborne zijn onder druk komen te staan nadat kredietbeoordelaar Fitch vorige week de rating voor het Verenigd Koninkrijk verlaagde. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vindt dat er minder diep gesneden moet worden zodat er ruimte komt voor groei.
april 26th, 2013 om
O ja, de Britse economie groeit. Maar terwijl de vaders van de huidige gepensioneerde mijnwerkers vochten om hun zonen te kunnen laten rusten op zondag en een 8 uren dag, werken hun zonen terug zeven dagen op zeven, en maken ze vaak dagen van 12 uur per dag.
Fijn dat de economie groeit. Maar waarom moet economie altijd groeien?
Het stijgen van econmische groei gaat vaak gepaard met de stijging van individuele armoede onder een groot deel van de bevolking!
Terwijl het in evenwicht houden van de economie een kans zou zijn om met deze slaventoestanden te kappen, en te zorgen voor welvaart van iedereen.