Om af te vallen, zijn niet alleen oefeningen nodig: wij zetten op een rijtje wat je kan eten om slank de zomer in te gaan.
1. Amandelen
Deze noten zijn en bron van magnesium, een mineraal dat je lichaam gebruikt om energie te produceren, spierweefsel op te bouwen en je suiker te regelen – een stabiele suikerspiegel helpt tegen plotse vreetbuien. Bovendien zorgt de cestructuur van amandelen ervoor dat je het vet uit deze noten nauwelijks opneemt, waardoor je geen extra buikvet krijgt.
2. Eieren
Eieren zijn de perfecte bron van proteïnen en essentiële aminozuren en ze zorgen ervoor dat je tijdens de dag minder hongerig bent. Onderzoekers aan het Pennington Biomedical Research Center toonden aan dat wie s ochtends eieren eet, tijdens de dag minder honger had dan wie brood of bagels as ontbijt neemt.
3. Soja
Sojabonen bevatten antioxidanten, vezels en proteïnen en zijn enorm veelzijdig. Volgens een onderzoek aan het American College of Nutrition verloren mensen met overgewicht die af en toe een maaltijdvervanger op basis van soja dronken, meer kilo’s kwijtraakten dan wie maaltijdvervangers met gewone melk gebruikte.
4. Appels
Een studie uit 2003 heeft uitgewezen dan vrouwen die die appels of peren per dag aten, sneller gewicht verloren dan hun diëtende lotgenoten. Appels bevatten vezels, maar ook 85 procent water waardoor je je vol voelt en minder snel gaat eten.
5. Bessen
De meeste bessen zitten vol vezels en hoe meer vezels je eet, hoe minder calorieën je opneemt van de andere dingen die je eet. De vezels verdrijven namelijk de deeltjes van het het voedsel nog voor die helemaal verteerd zijn. Daarnaast bevatten bessen ook veel antioxidanten, waardoor de bloeddoorstroming beter gaat en je betere resultaten van je work-out haalt.
6. Bladgroenten
Niet alleen zijn bladgroenten heel gezond, ze bevatten ook nog eens heel weinig calorieën. Een kopje spinazie bevat nauwelijks 40 calorieën, een kopje broccoli 55. Bovendien bevatten bladgroenten veel calcium, essentieel voor je botten en de samentreking van je spieren.
7. Yoghurt
Wie zijn calcium uit yoghurt haalt, verliest sneller gewicht rond zijn middel, zo beweert een recente studie in ’the International Journal of Obesity’. De probiotische bacterie in de meeste yoghurtsorten houdt het spijsverteringssysteem gezond, waardoor je minder gasophopingen en constipatie hebt – en dus een plattere buik.
8. Groentensoep
Een onderzoek aan de Pennsylvania State Unversity heeft bewezen dat wie twee keer per dag een soepje eet op basis van bouillon, makkelijker gewicht verliest dan wie dezelfde hoeveelheid calorieën eet in de vorm van snacks.
9. Zalm
Vette vis zoals zalm, tonijn en makreel bevatten veel omega 3-vetzuren, die ons metabolisme efficiënter maken waardoor we vet verbranden. Bovendien verteren deze visjes traag, waardoor je minder snel hongeraanvallen krijgt.
10. Quinoa
De naam van deze graantjes spreek je uit als ‘kien-wa’ en ze bevatten 5 gram vezels en 11 gram proteïne per half kopje – genoeg om ervoor te zorgen dat je daarna een hele tijd geen honger hebt.
september 27th, 2011 om
Heel toevallig was ik een jaar verplicht minder vast voedsel te eten vanwege oude brandwondlittekens in mijn mond en gezicht, die opnieuw operatief moesten worden verholpen. Omdat ik het meerdere malen in mijn leven heb mee gemaakt, had ik nu wat positiever er naar toe gekeken en me al voorgenomen een regelmaat er in op te bouwen. En dat bestond dagelijks op vaste tijden vloeibaar eten in de vorm van havermout/brinta in de morgen, fruit tussendoor, ’s middags griekse yoghurt met vers fruit, ’s middags fijn gemalem liga met vers geperste sinasappelen en ’s avonds gewoon simpel warm eten waar geen tanden voor nodig waren. Veelal pasta of verse puree met zachte groenten. In drie maanden verloor ik 30 kilo! Ik ben nu verder gegaan met deze vorm van eten, wel iets meer vast voedsel dan toen maar ben nu op 25 kilo onder het gewicht voor ik ermee begon en blijf daar op zitten. Het is voor mij goed nieuws en wie weet ook voor anderen?