Honderden vrouwen, meisjes en meer dan 50 Bekende Nederlanders in actie voor meisjes in ontwikkelingslanden.
In het weekend van 16, 17 en 18 januari komen honderden vrouwen en meiden en meer dan 50 Bekende Nederlanders in actie voor meisjes in ontwikkelingslanden. Zij doen dit door mee te fietsen met de langste fietsestafette ooit of door mee te zingen met Glennis Grace in het grootste meisjeszangkoor. In dit weekend vragen ook Daphne Bunskoek, Joop van den Ende en Barbara Barend aandacht voor de positie van meisjes in de wereld en de campagne ‘Because I am a Girl’ van kindgerichte ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland. Het doel is om in het weekend meer dan 10.000 meisjes in ontwikkelingslanden een betere toekomst te geven.
Leontien van Moorsel geeft vrijdag 16 januari het startschot voor de fietsestafette bij RTL Boulevard. Hierna fietsen honderden vrouwen in 33 etappes in totaal 700 kilometer in 48 uur door de twaalf provinciën. Bekende Nederlanders die meefietsen in de estafette zijn onder andere Doutzen Kroes, Monique Smit, Ellen ten Damme en Hind. De laatste fietser zal op zondag 18 januari, tijdens de live uitzending van het TV-programma ‘Ik Wed Dat Ik Het Kan’ op RTL4, de uitzending weer binnenfietsen.
Glennis Grace zingt zondag tijdens hetzelfde TV-programma met honderden meisjes het lied ‘Because I am a Girl’. Zo wordt het grootste meisjeskoor gevormd dat aandacht vraagt voor de positie van meisjes in ontwikkelingslanden.
Campagne ‘Because I am a Girl’
Plan Nederland voert de komende jaren campagne voor meisjes in ontwikkelingslanden. Want meisjes kunnen de wereld verbeteren. Als ze de kans krijgen. Want als ze naar school kunnen gaan, is de kans groot dat ze ook hun eigen kinderen naar school sturen. Onderwijs aan meisjes leidt tot hogere landbouwproductie en een afname van ondervoeding. Mensen in Nederland kunnen deze meisjes steunen onder andere door een donatie te doen aan een meisjesproject, het dragen van het speciaal ontworpen T-shirt of zich aan te melden voor de estafette of het meisjeskoor via www.ikweddatikhetkan.nl.
augustus 15th, 2012 om
Barbara,Welkom, erg interessant stuk zeg! bdkenat daarvoor.Je stelt de vraag hoeveel ruimte’ de evolutie heeft om te spelen met variatie: volgens mij is dat alle vrijheid. Als het teveel misgaat’ in een vroeg embryonaal stadium, zal het nieuwe leven nooit in een stadium komen dat levensvatbaar is. Vaak zal de moeder daarvan ook niets merken De drie modellen die je schetst (omgekeerde piramide van Karl von Baer, de zandloper van ? en de tol van Richardson) zijn een mooie visualisatie van hoe ontwikkeling van soorten vergelijkbaar kunnen zijn. De heterochronie binnen e9e9n soort gooit volgens mij wel roet in het eten: dat past binnen geen van de drie! Alhoewel, een beetje in de tol past ie wel.Mijn voorkeur’ zou uitgaan naar de tol, maar dan met name omdat ik denk dat er eenvoudige mechanismen ten grondslag (moeten) liggen aan de complexe en diverse wereld zoals wij die kennen.Darwin heeft er een paar beschreven, Mendel had ook een paar mooie ingevingen, en deze vormen een goede aanvulling op die verzameling over het ontstaan der soorten. (zonder devine intervention’ ).Mooie aanvulling van mijn inzichten, ik ben benieuwd wat je verder nog brengt!