Doe mee aan het Ei van Columbus, een prijsvraag voor innovatie in duurzaamheid, en maak kans op 12.500 euro voor een duurzaam en vernieuwend product, dienst of productie. Inschrijven kan vanaf nu tot 1 november 2009.
Elke duurzame innovatie telt. Klein of groot, technologisch vernuft of praktisch idealisme. Duurzame innovaties verdienen de aandacht van iedereen: om te laten zien dat duurzaamheid om oplossingen vraagt én dat die duurzame oplossingen er ook zijn! Ontwikkelt jouw organisatie duurzame ideeën, producten of diensten? Werk je in Nederland of internationaal samen aan duurzaamheid? Doe dan mee aan het Ei van Columbus.
Alle organisaties kunnen zich voor de prijzen inschrijven: kleine en grote bedrijven, overheden, not-for-profitorganisaties, kennis- en onderwijsinstellingen; individueel of samen. Klein of groot, technologisch vernuft of praktisch idealisme.
Je kan je inschrijven voor één van de vijf onderstaande categorieën:
- duurzame bedrijfsvoering
- duurzaam product of dienst
- duurzame productietechnologie
- internationale samenwerking
- duurzame maatschappelijke initiatieven
Een vakjury beoordeelt alle inzendingen op innovatie en duurzaamheid. Daarvoor hanteert het een aantal criteria, bijvoorbeeld of het een nieuw product, nieuwe dienst, productie of samenwerking is. En wat de ecologische, economische en sociale gevolgen zijn. Belangrijkste criterium is dat inzendingen vernieuwend én verfrissend zijn. Vakjuryvoorzitter Gerard Dijkema (TU Delft) is nieuwsgierig naar de inzendingen die hij dit jaar tegemoet kan zien: “Duurzaamheid is noodzakelijk en kan niet zonder innovatie. Juist in deze tijd van teruglopende economische groei is het verstandig als organisaties blijven inzetten op slimme oplossingen die bijdragen aan een duurzame samenleving”.
Het Ei van Columbus is een gezamenlijk initiatief van de ministeries van VROM – Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking – Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen – Economische Zaken – Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
Meer informatie: www.ei-van-columbus.nl
Reageer op dit bericht